Esittelyssä Fredu Sirviö
Markkinoinnin ammattilainen & Laptoplife™ perustaja
Fredu Sirviö on ollut pitkään markkinoinnin ja Start-up yrittämisen parissa. Hänen intohimonsa markkinointiin heräsi jo ollessaan nuorempana ammattiurheilija. Nykyään hän johtaa menestynyttä yritystä Sydneyssä.
Esittelyssä Fredu Sirviö
Markkinoinnin ammattilainen & Laptoplife™ perustaja
Ammattiurheilijasta markkinoinnin pariin
Ollessani 17 vuotias sain puhelinsoiton, joka muutti loppuelämäni suunnan. Olin harrastanut lumilautailua lähes kymmenen vuotta ja viisitoista vuotiaasta lähtien kisailin ja kuvailin kavereiden kanssa.

Olin unelmoinut ammattilaisuudesta jo vuosia. En edes ajatellut rahaa, minusta olisi vain aivan uskomatonta saada ilmaiseksi lumilautoja ja vaatteita sponsoreilta. Tiesin sen olevan lähellä, olin kehittynyt huikeaa vauhtia ja tunsin itse olevani samalla tasolla kuin monet huiput, joita ihailin.

Ystäväni soitti ja ilmoitti, että kanadalainen lumilautamerkki, oli nähnyt videoitani ja halusi lähtettää minulle testiin lautoja. Odotin pakettia kuin kuuta nousevaa ja vihdoin kun se tuli kotiin en ollut uskoa silmiäni. Paketissa oli 4 lumilautaa yhden sijaan. 

Unelmani tuli toteen ja siitä päivästä alkoi urani ammattilaislumilautailun parissa.

Vuosien varrella kisailin hieman, mutta suurin intohimoni oli ylittää päivittäin itseni ja oppia joka päivä jotain uutta. Olen aina rakastanut uuden oppimista enemmän kuin vanhan mekaanista työstämistä päivästä toiseen.

Työskennellessäni lukuisten sponsorien kanssa, opin ymmärtämään mistä markkinoinnissa on oikein kyse. Voi vielä sanoa, että aitiopaikalta. Olinhan itse brändien markkinointityökalu.

Ymmärsin myös ammattiurheilijana kuinka tärkeää persoonan brändääminen on. On paljon helpompi luoda itsellensä seurantaa, jos erotut massasta.

Oppikouluni ei ollut tavallinen. Pääsin reissaamaan ympäri maailmaa, laskemaan kavereiden kanssa, suunnittelemaan omia nimikkolautoja ja vaatteita. Hyvin paljon asioita, joita en olisi koskaan koulussa päässyt kokemaan.

En vielä ymmärtänyt sitä silloin, mutta olen käynyt yhden maailman parhaista markkinointikoulutuksista ollessani itse viestin viejä.
Spot Digger oli ensimmäinen yritkseni. Se oli samalla lähtölaukaukseni digi- ja mobiilimaailmaan. Tässä näkymiä Spot Digger mobiilisovelluksesta.
Ensiaskeleet yrttäjänä
Lumilautauran jälkeen lähdin ystäväni Eero Ettalan kanssa yrittäjäksi ja perustimme Suomen parhaaksi Android sovellukseksi 2013 valitun Spot Digger mobiiliohjelmiston. 

Pääsin appista kehittäessä yhdistämään kahta lempiaihettani, lumilautailua ja markkinointia. Emme kuitenkaan vielä nuorina yrittäjinä onnistuneet tekemään toiminnasta tarpeeksi kannattavaa ja jouduimme lopettamaan yrityksen kovasta nousukiidosta huolimatta.

Tämä oli kova paikka meille, koska ympäristön odotukset olivat tämän yrityksen kohdalla korkealla ja olihan tämä meidän ensimmäinen kansainvälisestikin kiinnostusta herättänyt Start-up.

Pyyhimme kuitenkin pölyt hartioiltamme ja perustimme yhdessä vielä Black Eye tuotemerkin. Black Eye valmistaa ja markkinoi lisälaitteita älypuhelimiin. Brändi on viime vuosina kasvanut kovaa vauhtia ja kansainvälistynyt jo isosti.
Perustimme vuonna 2013 kahden ystäväni  kanssa maailmallakin menestyneen Black Eye tuotemerkin. Black Eye valmistaa linssejä älypuhelimiin.
Aina ei kaikki mene niin kuin suunnittelemme
Vuonna 2015 tapahtui jotain henkilökohtaisessa elämässäni, joka muutti kaiken.

Muutimme hometaloon ja menetimme lähes kaiken omaisuutemme. Samoihin aikoihin isäni sairastui keuhkosyöpään.

Tämä oli hyvin rankkaa aikaa, koska olin juuri perustanut myös uuden verkkokaupan, johon olin investoinut kaiken työ ja vapaa-aikani. Olin tässä kohtaa tehnyt palkatta töitä käytännössä vuosia.

Jouduimme perheen kanssa aloittamaan kaiken alusta. Kun muutimme uuteen kotiin, meillä ei ollut mitään. Hankimme Ikeasta patjat ja tyynyt ja ensimmäiset viikot elimme ilman muita huonekaluja.

Pahimpina viikkoina jouduimme käymään jopa sosiaalitoimiston luukulla.

Tiesin, että minulla oli edessäni kaksi vaihtoehtoa. Tyytyä tilanteeseeni tai tehdä kaikkeni päästäkseni siitä pois. Valitsin jälkimmäisen.

Lapset olivat vielä pieniä ja isoin motivaationi oli, että haluan tarjota heille laadukkaampaa elämää. Tiesin, että verkossa on mahdollisuudet ja itselläni on kaikki tarvittava osaaminen.

Ennen olin aina turvautunut muiden apuun projekteja pystyttäessä. Olin alitajuisesti myös siirtänyt vastuuta pois perustamieni yritysten johtamisesta. Muutaman pilalle mennen projektin jälkeen, päätin että tämän kerran rakennan kaiken itse.
Tässä istun hometalon tuhoman irtaimistomme päällä. Jälkeenpäin ajateltuna hometalohelvetti oli yksi arvokkaimmista opetuksista, joka auttoi ymmärtämään hetkessä elämisen tärkeyden.
Uusi oivallus muutti kaiken
Aloitin opiskelemaan kaiken minkä sain online markkinoinnista käsiini. Rakensin itselleni aivan mielettömän tietopankin, josta löytyy vastaus lähes kaikkiin toimenpiteisiin, joita tarvitsee onnistuakseen itsenäisesti verkkomyynnissä ja -markkinoinnissa.

Selätetyt vaikeudet saivat myös ymmärtämään elämän ja varsinkin omien unelmien toteuttamisen tärkeyden. 

Vuonna 2016 päätimme toteuttaa yhden unelmistamme ja muuttaa perheeni kanssa Sydneyyn. Sydney on yksi maailman kalleimmista kaupungeista asua, ja tiesin, että minun täytyy pystyä rakentamaan tulomallit kohdilleen, jos haluamme siellä asua.

Tein yötäpäivää töitä sen eteen ja ensimmäinen julkaisemani verkkokurssi sai päivänvalon vuonna 2017.

Siitä lähti polkuni kohti taloudellista vapautta, omatoimisia työaikoja ja sitä suunnatonta määrää iloa, kun pääsen päivittäin auttamaan ihmisiä. Opin automatisoimaan myynnin. Opin luomaan useita tulovirtoja. Opin tekemään rahaa nukkuessani.

Tämä oli elämäni tärkein oivallus.
Keto Kickstart oli ensimmäinen virallinen verkkovalmennukseni, jonka avulla ymmärsin verkkokoulutuksen rajattomat mahdollisuudet.
Työtä omilla ehdoilla
Pystyn olemaan paljon parempi aviomies ja isä. Pystyn olemaan päivittäin läsnä lasteni kanssa. Kukaan ei pomottele minua. Pystyn tekemään töitä kun minua huvittaa. Pystyn hankkimaan asioita, joita haluan. 

Totuus on se, että seuraavien vuosin aikana katoaa aivan todella suuri määrä työpaikkoja. Kaupan kassat automatisoidaan, liikenne automatisoidaan, palvelualojen työt vähenee, botit hoitavat asiakaspalvelun. 

Monilta tulee lähtemään työpaikka alta ja monet jäävät työttömiksi. Näen itse erityisen tärkeänä ottaa ohjat omiin käsiin ja opetella rakentamaan omasta osaamisesta verkkotuotteita.

Itse olen elävä esimerkki siitä, ettet tarvitse isoa organisaatiota, työntekijöitä tai kalliita investointeja pyörittääksesi menestyvää yritystä.

Voit tehdä lähes kaiken itse ja työkalut siihen löytyy, kun osaat etsiä.

Haluan auttaa ja inspiroida sinua löytämään avaimet taloudelliseen vapaudeen ja oman intohimon ympärille liiketoiminnan rakentamiseen.

Mikään ei ole parempaa, kuin tehdä päivittäin vain asioita, joita rakastaa.

Kutsun sinut mukaan uuteen webinaariini, joka opettaa sinulle kuinka rakentaa oma verkkotuote, joka myy itse itseään. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Nykyään tarvitsen vain läppärin ja voin tehdä työni mistä vain. Tässä työskentelen Sydneyn keskustassa viiden tähden hotellissa.
Ilmaninen verkkokoulutus
kuinka tehdä osaamisestasi verkkotuote
Haluan tarjota sinulle ilmaisen webinaarin, jossa opetan sinulle salaisuudet oman, kannattavan verkkobisneksen rakentamiseen, vaikka sinulla ei olisi mitään aikaisempaa kokemusta verkkomyynnistä.